Zo los je Oculus Home installatieproblemen op

Met de lancering van Oculus Home komen wat kinderziektes. Wij zetten een aantal veel voorkomende problemen en oplossingen op een rij.

Denk er aan dat alle oplossingen die we hier bieden op eigen risico zijn, het zijn tijdelijke maatregelen totdat Oculus deze bugs zelf aanpakt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele problemen die ontstaan uit het toepassen van deze oplossingen.

Install Failed

Vergeet vooral ook niet om na afloop je virusscanner weer aan te zetten.

Als je een programma via Oculus Home installeert lijkt het downloaden prima te verlopen. Maar op het moment dat deze 100% bereikt, geeft Oculus Home enkel het bericht ‘install failed’. Als je niet goed oplet mis je zelfs die foutmelding.

De oplossing is hier gelukkig eenvoudig: zet je virusscanner uit. In de meeste gevallen biedt een virusscanner de mogelijkheid om zichzelf tijdelijk uit te schakelen. Bij het populaire gratis programma ‘Avast’ doe je dit door met de rechtermuisknop op het Avast icoontje in de system tray te klikken. Als je het icoon niet ziet, klink dan eerst op de ^ waardoor je alle geminimaliseerde actieve programma’s ziet. Klik dan alsnog met de rechter muisknop op het virusscanner icoon, klik ‘schilden beheren’ en selecteer de periode waarop de scanner uit moet. Zorg er voor dat die periode lang genoeg is om de installatie af te ronden. Vergeet vooral ook niet om na afloop je scanner weer aan te zetten.

Out of disk space

De eerste versie van Oculus Home moet op C: staan. Sterker nog, alle games en software die je via Home installeert, moeten ook op C: staan. Als je een kleine SSD als C: hebt, kan dit problemen opleveren. Hoewel Oculus belooft dit in de toekomst te veranderen, heb je daar nu niet veel aan. Maar gelukkig kun je Windows voor de gek houden, zodat het lijkt of je programma’s op C: staan maar eigenlijk op een harddisk naar keuze. Het volgende stappenplan doet dat voor je:

Alle games en software die je via Home installeert, moeten op C: staan.

  1. Sluit de Oculus Home app en sluit via de task manager (ctrl-alt-del -> task manager) alle Oculus software
  2. Ga naar C:/program files (x86)/Oculus en verplaats de Software map tijdelijk naar een andere locatie. Dit doen we om de directory even leeg te maken.
  3. Maak een nieuwe Software map in de Oculus map en zorg dat deze leeg is.
  4. Start windows cmd als administrator. Klik met de rechter muisknop op cmd en klik op  “run as administrator”
  5. Type het volgende commando in de cmd prompt. Verander het tweede deel van het commando in de locatie van je  oculus software op de andere harddrive:

mklink /J “C:\Program Files (x86)\Oculus\Software” “locatievanjesoftware”

Dus als je je Oculus Software directory naar je  D drive  hebt verplaatst, in een map met de naam Games dan wordt het commando:

mklink /J “C:\Program Files (x86)\Oculus\Software” “D:\Games\Software”

Nu denkt windows dat alle software op C staat terwijl de data in werkelijkheid op D staat.

Wij updaten dit artikel als er meer problemen en oplossingen bekend zijn.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427