Waar is mijn Rift?

De opwinding rond de lancering van de Oculus Rift op 28 maart begint voor een aantal klanten om te slaan in frustratie. Het grote probleem: niemand weet wanneer de bestelling arriveert.

Hoewel Oculus al maandenlang beloofde dat bestellers meer informatie zouden krijgen over de verwachte aankomstdatum van hun Rift, blijft het angstvallig stil. Het lijkt er op dat het bedrijf eerst Kickstarter backers hun VR headset toestuurt. Eerder maakte Oculus oprichter Palmer Luckey bekend dat iedereen die het eerste prototype van de Rift heeft gesteund een gratis consumentenversie krijgt. Maar zelfs voor deze vroege vogels is onduidelijk wanneer ze de hardware werkelijk in handen krijgen.

Het is de oorverdovende stilte van Oculus die leidt tot wilde speculatie, wensdenken en numerologie.

Voor betalende klanten is het nog onduidelijker. Op reddit proberen Rift-bestellers via hun bestelnummer te achterhalen of ze in de eerste golf van leveringen zitten, en wanneer die bij Oculus de deur uit gaan. Het enige moment dat klanten namelijk een indicatie kregen van wanneer hun Rift wordt bezorgd was op het moment dat ze hun bestelling plaatsten. De Oculus site gaf in eerste instantie een levering in maart aan, maar bij latere bestellingen (we hebben het over minuten en uren later) veranderde dit in andere maanden. Inmiddels geeft de site aan dat ieder die op dit moment een Rift bestelt, moet wachten tot juli.

Hoewel het wachten op een gewild product op zich vervelend is, is dat niet het probleem waar de meeste Rift-bestellers mee zitten. Het is de oorverdovende stilte van Oculus die leidt tot wilde speculatie, wensdenken en numerologie.

Dit staat in schril contrast tot de gang van zaken bij concurrent HTC, die op dit moment nog vasthoudt aan een levering in mei, zelfs voor ieder die nu nog bestelt. Hoewel de HTC Vive enkele honderden euro’s duurder is dan de Rift, zit daar wel een tweetal motion controllers bij. Aangezien we van geen van beide partijen iets horen over verkoopaantallen is niet duidelijk of HTC Vive gewoon beter en sneller geleverd wordt, of dat er veel meer Rift orders zijn dan Vive bestellingen.

Hoe dan ook blijft het voor Rift fans van het eerste uur een enorm frustrerend proces. We hopen snel duidelijkheid te krijgen over de levering van deze nog steeds zeer gewilde en geavanceerde hardware.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427