Valve maakt alle Steam games speelbaar in VR

Valve, het bedrijf achter de populaire online gameswinkel Steam, en mede-ontwikkelaar van de HTC Vive VR headset maakt alle spellen die je via Steam hebt gekocht speelbaar in VR.

Hiervoor ontwikkelt het bedrijf een ‘virtueel beeldscherm’ dat de speler voor zich ziet zweven als hij een VR headset draagt. Het is dus niet zo dat alle games meteen ook echt VR en 3D ondersteunen. Het is meer alsof je op een grote virtuele monitor speelt.

Het idee is dat je de headset niet meer af hoeft te zetten om een ‘gewone’ game te spelen. Bovendien krijg je de extra luxe van een gecontroleerde rustige omgeving en een enorm beeldscherm. Wel zal de speler het met een iets lagere resolutie moeten doen omdat de huidige VR brillen geen volledige virtuele HD schermen kunnen tonen. Wel is de kwaliteit goed genoeg om lange tijd comfortabel te gamen.

Hoewel deze virtuele gameroom door Steam wordt ontwikkeld, is deze ook toegankelijk voor bezitters van een Oculus Rift.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427