Valve en Lionsgate brengen films naar VR

Je kunt nu ook films kopen op Steam, de gamewinkel van Valve. Het bedrijf heeft daarvoor een verbond gesloten met filmdistributeur Lionsgate.

Hoewel de films ook gewoon op een PC scherm (of met PC verbonden TV) te kijken zijn, is de meest interessante optie om ze in VR te zien.

Films kijken in een virtuele bioscoop is één van de eerste ‘niet-game-toepassingen’ voor VR. Het grote voordeel van zo’n persoonlijke bios is dat je de illusie hebt van een heel groot scherm. Toegegeven, de resolutie is niet zo goed als een HD TV, maar het effect van de perfecte omgeving met een groot scherm maken het een erg plezierige ervaring.

Helaas is het aanbod in Nederland nog zeer beperkt. In de VS zijn honderd titels beschikbaar. Films als The Hungergames en Saw zijn daar via Steam verkrijgbaar. In Nederland staan slechts elf films in de winkel, en dat zijn nou niet bepaald klappers. Tenzij je staat te popelen om Jenifer Andersons debuut in Leprechaun te zien.

Het huren van een film op Steam kost €3,99, kopen kan bij de meeste titels vanaf €7,99


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427