Het universum zien voor $35 per jaar

Het bedrijf SpaceVR gaat een VR camera in een baan rond de Aarde brengen. Zo kunnen gebruikers van een VR headset zien wat tot nu toe alleen voor astronauten zichtbaar was.

Hiervoor lanceert het bedrijf (dat na een succesvolle Kickstarter campagne nu ook Chinese investeringen ontvangt) een eigen satelliet, met daarin twee 270 graden camera’s die elk met 4k resolutie filmen. Het resultaat moet een naadloos en zeer realistisch uitzicht geven vanuit een lage baan om onze planeet.

In eerste instantie was het de bedoeling om enkel een 360 camera op het International Space Station te plaatsen. Nu het bedrijf gesteund wordt door een Chinese investeerder kan het een eigen ruimtevaartuig lanceren.

Alsof dit nog niet ambitieus genoeg is, kondigt SpaceVR op de website aan om camera’s door de rest van het zonnestelsel te sturen. Wellicht dat we over een aantal jaar dan ook een virtueel uitzicht op andere werelden hebben.

Op dit moment verkoopt SpaceVR een jaarabonnement om de ruimtebeelden te mogen bekijken. Voor $35,- per jaar (ongeveer €31) heb je onbeperkt uitzicht op onze grote blauwe knikker. Het aangaan van een abonnement heeft op dit moment nog geen garanties, want de satelliet moet nog gelanceerd worden. En dit kan altijd mis gaan.

Bron: UploadVR


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427