Social VR, de toekomst van Facebook?

Nieuwe technologie lijkt alleen echt aan te slaan als het een sociaal component heeft. Virtual Reality is niet anders, en de (nieuwe) heilige graal voor VR is sociale interactie. Het is namelijk niet genoeg om alleen in een gegenereerde wereld te zijn, het wordt pas echt leuk als je er anderen in kunt uitnodigen.

Facebook toonde op zijn F8 conferentie hun visie op sociale VR. En hoe knullig de twee presentatoren ook overkomen, wat ze laten zien is heel interessant. Het tweetal ontmoet elkaar in VR, neemt een kijkje in een virtueel Londen (door middel van 360 graden foto’s) en maakt uiteindelijk een virtuele selfie met een virtuele selfiestick, waarna deze foto op Facebook wordt geplaatst.

Voor deze demonstratie wordt Oculus Touch gebruikt, de bewegingscontrollers die in de tweede helft van 2016 op de markt komen.

Bron: UploadVR


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427