Samsung werkt aan stand-alone VR bril

Tot nu toe heb je voor VR ofwel een flinke PC ofwel een smartphone nodig. De race lijkt echter begonnen naar de ‘losse’ VR headset.

Nadat we al eerder berichten over een project van AMD werkt nu ook Samsung aan een los VR systeem dat zowel beeldscherm als processor aan boord heeft, en niet verbonden hoeft te worden met andere apparatuur.

Een belangrijk voordeel van deze nog te verschijnen VR HMD is dat Samsung werkt aan positie tracking. Dit is een groot verschil met smartphone VR zoals Cardboard of Samsung’s eigen Gear VR. Positionele tracking wil zeggen dat niet alleen het rondkijken wordt gemeten maar ook de bewegingen van je hoofd in de ruimte.

Als je wilt weten hoe het voelt om géén positionele tracking te hebben, start dan een Google Cardboard app en probeer je hoofd dan dichter bij een virtueel voorwerp te brengen. Je merkt dan dat die beweging helemaal niet wordt geregistreerd.

Samsung stelt dat de nieuwe headset een soort ‘holodeck ervaring’ moet geven, met de optie om vrij in de kamer te lopen, net zoals de HTC Vive.

Er is nog geen informatie over prijs of verschijningsdatum.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427