Samsung laat je virtuele bewegingen voelen

Een nieuwe koptelefoon van Samsung stimuleert het evenwichtsorgaan om je zo de illusie van beweging te geven. Dit klinkt als sciencefiction, maar ja… wat klinkt inmiddels niet als SF als het om VR gaat? De koptelefoon wekt een elektrisch veld op dat het slakkenhuis prikkelt. Hierdoor lijkt het voor je brein alsof je beweegt. Door dit te koppelen aan de bewegingen die je ziet als je een VR headset draagt lijkt het alsof je echt in een auto, een vliegtuig of achtbaan zit.

Het grote voordeel hiervan is dat het simulatieziekte vermindert of zelfs voorkomt. De misselijkheid die mensen ervaren bij VR komt namelijk voort uit een discrepantie tussen wat de ogen zien en wat het evenwichtsorgaan registreert. Dat is ook de reden dat je wagenziek wordt als je in de auto zit en leest. Je ogen zien een stilstaand vlak terwijl je evenwichtsorgaan de bewegingen van de auto voelt.

Zie hierover een video van de techniek in actie, al is het natuurlijk niet mogelijk om op basis van dit filmpje echt te ervaren wat je overkomt als je de headset draagt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427