Rift leverdatum bekend, internet woest

Zoals beloofd heeft Oculus vandaag de leverdatum van bestaande Rift-bestellingen bekend gemaakt. En voor heel wat klanten valt dit flink tegen. Waar in eerste instantie werd gezegd dat de Rift in maart of april zou komen, blijkt deze nu naar mei of zelfs juni te zijn verplaatst.

De lancering van Oculus Rift verloopt op zijn zachtst gezegd rommelig. Op 6 januari gaat de bestelpagina live, en wordt de site bestormd door potentiële klanten. Dan komt de eerste nare verrassing, namelijk dat de Rift veel duurder is dan in eerste instantie aangekondigd. In plaats van de verwachtte $399-$499 die tot dan toe rondgaat, blijkt Rift $599,- te kosten in de VS, en zelfs €699 voor Europeanen, plus verzendkosten. Mensen die de oorspronkelijke Kickstarter van de allereerste Rift hebben gesteund krijgen hun consumentenversie gratis.

Op die eerste dag begeeft de website het onder de vele aanvragen en is het voor veel mensen onduidelijk of hun bestelling wel is geregistreerd.

Onzekerheid

Als dan uiteindelijk deze storm is gaan liggen, begint de onzekerheid. Alleen op het moment van bestellen krijgen klanten namelijk een indicatie van hun leverdatum. In eerste instantie is dat maart, maar al snel verschuift deze voorspelling naar mei en uiteindelijk juli. Oculus geeft hierover verder geen informatie en het is aan de klanten om te gokken wanneer hun Rift komt.

De officiële eerste leverdag is 28 maart. En inderdaad beginnen Rift headsets bij klanten te arriveren. Palmer Luckey brengt persoonlijk de eerste Rift bij een klant in Alaska.

De meeste anderen die nu de hardware ontvangen zijn de oorspronkelijke Kickstarter backers. ‘Gewone’ klanten horen niets. Mondjesmaat arriveren Rifts her en der in de VS en daarbuiten maar in plaats van dat de kraan vol open staat lijkt het op een minimale druppel.

Onderdelen tekort

Op 2 april komt er eindelijk bericht van Oculus: Rift is officieel vertraagd door een ‘onderdelen tekort’. Verder geen woord over de specifieke oorzaak en ook nog steeds geen informatie over wanneer de Rift dan wel komt. Oculus belooft echter op 12 april iedere besteller meer informatie te geven. Oh, en ieder die vóór 2 april besteld heeft, hoeft geen verzendkosten te betalen. Voor Nederlanders scheelt dit €42,-. Dit gebaar, dat voor Oculus een forse kostenpost moet zijn, bedaart de gemoederen enigszins, al blijft de onzekerheid.

En dat brengt ons naar vandaag, waarop inderdaad de bestelpagina is geüpdatet. Gemiddeld lijkt het er op dat Rift twee tot vier weken vier weken tot twee maanden later komt dan oorspronkelijk verwacht. Nog steeds zwijgt Oculus over de oorzaak.

In elk geval is er nu duidelijkheid.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427