Oculus Rift ‘DK2’ prototype werkt met Oculus Home

Een gebruiker op reddit bevestigt op basis van zijn eigen ervaringen dat de DK2 van Oculus ook werkt met de nieuwe Oculus Home store. Hierover ontstond twijfel nadat sommige geruchten suggereerden dat Oculus Home alleen werkt met de consumentenversie die later deze maand verschijnt.

Oculus Home is het startpunt voor de VR ervaring voor elke Rift bezitter. De DK2 is het tweede prototype van de VR headset, die niet bedoeld was voor het grote publiek. Een groot aantal hobbyisten en ontwikkelaars is inmiddels toch in het bezit van een DK2 en voor hen is het op zich prettig als ze ook de nieuwste functionaliteit kunnen gebruiken.

Wel krijgen DK2 bezitters een waarschuwing als ze Oculus Home willen gebruiken: er bestaat namelijk het risico van het inbranden van het scherm. Dat klinkt angstaanjagend maar dat valt op zich wel mee.

De consumentenversie van de Rift registreert wanneer de gebruiker hem afzet, waarna het scherm automatisch uit gaat. De DK2 heeft een dergelijke beveiliging niet. Op het moment dat je de DK2 aan laat staan en naast je neer legt, blijft het Oculus Home scherm nog actief met het risico dat het scherm inbrandt. Als dat gebeurt blijven er nabeelden op het beeld achter, wat natuurlijk zeker voor een VR systeem erg vervelend is.

De oplossing is simpel: schakel de DK2 uit na gebruik.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427