Oculus Home werkt prima met DK2

Meerdere gebruikers bevestigen dat Oculus Home en een groot aantal nieuwe Oculus games prima werken met het prototype Rift DK2. Zowel de start-omgeving als commerciĆ«le software en demo’s werken zonder problemen. Zo zijn games als Lucky’s Tale en EVE Valkyrie gewoon te gebruiken op DK2. Uiteraard is de resolutie dan wel lager dan op een CV1.

ATW is een vangnet dat het aantal frames per seconde stabiel op 90 houdt

Een groot voordeel van de nieuwste Oculus software is dat het de prestaties van games verbetert. Dit komt door een techniek die Asynchronous Time Warp heet. ATW is een soort vangnet dat het aantal frames per seconde stabiel op 90 houdt, zelfs als het spel even moeite heeft. ATW zorgt ook in DK2 voor veel betere framerate, wat te merken is in zware toepassingen zoals Elite Dangerous.

Overigens is de DK2 niet in staat om 90 frames per seconde te tonen, de display gaat niet hoger dan 75. ATW zorgt er echter ook bij DK2 voor dat trillingen en haperingen verdwijnen.

Het is niet zeker of alle games zonder problemen met DK2 werken, het blijft uiteraard minder geavanceerde technologie. Maar wie een DK2 in huis heeft kan nu al profiteren van een heleboel hoogwaardige ervaringen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427