Geheimen ontdekt in Oculus Home code

Een gebruiker op Reddit heeft de programmacode van Oculus Home onder de loep genomen. Oculus Home is de eerste 3D ruimte die je ziet als je de Rift opzet. Van daar uit kun je programma’s starten en games kopen.

Of dit een voorbode is van een toekomstige update of dat resten van een mislukt experiment zijn blijven zitten in de programmatuur is niet duidelijk.

De analyse van de programmacode wijst uit dat het hier hoogstwaarschijnlijk niet bij blijft. De redditgebruiker met de naam OculusHomeHacker zegt dat hij een aantal interessante stukjes programma heeft gevonden die op dit moment nog niet worden gebruikt.

Zo trof hij aanwijzingen aan voor een ‘chaperone systeem’. De concurrerende HTC Vive heeft een systeem waardoor je als gebruiker gewaarschuwd wordt als je buiten de speelruimte komt. Je ziet dan een grid verschijnen, zodat je niet tegen een echte muur of meubel botst. Je moet van te voren wel dat speelveld afbakenen.

Rift heeft een dergelijk systeem nog niet, maar uit de analyse van de Home software blijkt dat Oculus hier wel aan werkt. Of dit een voorbode is van een toekomstige update of dat resten van een mislukt experiment zijn blijven zitten in de programmatuur is niet duidelijk.

Daarnaast blijken er beginnetjes te zijn voor sociale ruimtes waar je andere Rift bezoekers in kunt ontvangen en dus ontmoeten. Ook hier is nog niets actief, en Oculus heeft al eerder aangegeven dergelijke functies toe te willen voegen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427