Fans maken VR homage aan Metal Gear

Onlangs maakte Konami een einde aan een fan-remake van Metal Gear Solid in de Unreal Engine. De makers waren van plan deze hoge-resolutie versie van de klassieke spionagegame gratis aan te bieden, maar dat bleek dus niet te mogen. In plaats daarvan komt er nu een gratis VR ‘museum’.

Bijzonder is dat David Hayter, de oorspronkelijke stem van Solid Snake, meewerkt aan het project.

Gebruikers kunnen in VR ronddwalen door de locaties van Metal Gear Solid. Bijzonder is dat David Hayter, de oorspronkelijke stem van Solid Snake, meewerkt aan het project.

De trailer die je hier op facebook kan bekijken toont hoe de camera door enige iconische locaties zweeft. Hieruit is niet op te maken hoe comfortabel de ervaring in VR zal zijn. Traditionele first-person shooter besturing geeft veel mensen simulatieziekte.

Hoe dan ook is het een aanlokkelijk idee om straks deze bijzondere gamelocaties op ‘ware grote’ te zien met een Rift of Vive. Hopelijk houdt Konami zich hier deze keer afzijdig.

Als alles goed gaat verschijnt de gratis Metal Gear Solid experience in mei. De ‘game’ is ook speelbaar zonder VR headset.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427