Facebook legt wereld vast in 8K 3D

Facebook ontwikkelt een 3D 360 graden camera die beelden op extreem hoge resolutie kan vastleggen. Het doel is het vergroten van het aanbod van 3D content voor virtual reality. Het bedrijf, dat eigenaar is van Oculus, onthulde dit gisteren op de F8 conferentie in San Francisco. 

Op het moment dat VR displays 8K beelden aankunnen zal het voor het menselijk oog het verschil tussen VR en werkelijkheid haast niet meer zichtbaar zijn.

De Facebook Surround 360 bestaat uit zeventien gesynchroniseerde camera’s die in een cirkel zijn gemonteerd en zo in alle richtingen kijken. Dergelijke systemen bestaan al, maar de Facebook Surround gaat een aantal stappen verder dan de concurrentie.

Facebook 360 cam 2Hoge resolutie

Het apparaat kan beelden vastleggen in zeer hoge resolutie: 4K, 6K en 8K per oog. Om een indicatie te geven: 4K televisies zijn op dit moment nog een zeldzaamheid. De Oculus Rift en HTC Vive hebben een resolutie van 1080×1200 pixels per oog. De Facebook Surround’s laagste resolutie is 3840×2160 pixels per oog, bijna vier keer zo veel als Rift en Vive aankunnen. Op het moment dat VR displays 8K beelden aankunnen zal het voor het menselijk oog het verschil tussen VR en werkelijkheid haast niet meer zichtbaar zijn.

Het duurt volgens de meest optimistische voorspellingen nog zeker twee jaar voor er 4K VR headsets op de markt zijn.

Software

Facebook focust overigens niet alleen op de hardware. Het bedrijf investeert ook in speciale software die het aan elkaar rijgen van al deze hoge resolutie beelden tot een naadloos geheel mogelijk maakt.

De hardware en software zijn deze zomer beschikbaar. Er is nog geen prijs bekend, maar reken er niet op dat deze apparatuur geschikt of betaalbaar is voor hobbyisten.

Facebook 360 cam 3


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427