Elite Dangerous nu klaar voor VR

Vandaag gaat er een patch live voor de ruimtesim Elite Dangerous die een aantal belangrijke verbeteringen introduceert voor VR.

Om te beginnen ondersteunt de nieuwe versie van Elite de Oculus Rift headset. Hoewel het al mogelijk was om via SteamVR Elite te spelen, maakte deze Steam integratie geen gebruik van een aantal mogelijkheden van Oculus. Belangrijkste hiervan is Asynchronous Time Warp, een technologie die er voor zorgt dat het spel soepeler draait.

Daarnaast introduceert deze versie een aantal nieuwe settings om de ervaring comfortabeler te maken. Zo is het in Elite Dangerous mogelijk om op planeten te landen en rond te rijden met een wagentje, maar tot nu toe klaagden veel gebruikers dat deze rit zo hobbelig is dat je er wagenziek van wordt. De nieuwe settings laten je deze hobbelbewegingen uitschakelen.

Tenslotte zijn er twee nieuwe graphics opties: VR High en VR Low. Dit spreekt eigenlijk voor zich: VR High is er voor PCs die een betere grafische kaart en processor hebben dan de minimaal door Oculus aanbevolgen systeemeisen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php:427 Stack trace: #0 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(235): BP_XProfile_Component->setup_settings_admin_nav('') #1 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/classes/class-bp-component.php(547): apply_filters('bp_settings_adm...', '') #2 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-settings/classes/class-bp-settings-component.php(216): BP_Component->setup_admin_bar('') #3 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(525): BP_Settings_Component->setup_admin_bar('') #4 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-core/bp-core-dependency.php(143): do_action('bp_setup_admin_...') #5 /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(60 in /home/hol21/domains/writeaboutvr.nl/public_html/wp-content/plugins/buddypress/bp-xprofile/classes/class-bp-xprofile-component.php on line 427